Er du sikret imod indbrud?

By | 26. april 2017

Danmarks har i mange år været meget plaget af indbrud, og faktisk er vi et af de lande, der hvert år har flest indbrud. Der findes ikke noget entydigt svar på, hvorfor det er sådan, men faktorer såsom lave opklaringsprocenter, velstand og dårlig sikring spiller ind. Få danske hjem er sikret med mere end en lås på døren, og det er en hindring for de færreste indbrudstyve. Der er en række ting, du kan tænke over og gøre for at undgå indbrud, og vi har her samlet et par stykker, så du kan få et hurtigt overblik.

 

Undgå arbejdsro

Når tyven vælger, hvilket hjem han skal gå ind i, vælger han ikke kun ud fra, hvor han tror, at der er mest værdi. Han går også efter det hus, hvor han kan få mest mulig ”arbejdsro”. Med det menes for det første, at der ikke er nogen hjemme til at opdage ham, og desuden at han kan bryde ind i huset, uden at nogen ser ham. Derfor er ting som åbne haver, naboer tæt på og en hund noget, som gør, at tyven afskrækkes. Forestil dig, at du var indbrudstyv, og kig så på dit hjem. Hvilke svagheder er der?

 

Har du styr på udstyret?

Som sagt er en lås på døren sjældent nok til at holde en tyv ude. Du kan overveje at sætte mere sikre låse på bagdøre, vinduer og havedøre, som tyve ofte benytter sig af. Men vil du være endnu mere sikker, kan du også sætte et alarmsystem eller overvågning op. Disse to løsninger er bevist at være de mest effektive i forebyggelsen af tyveri. Vælger du at købe dit eget overvågningssystem, er det desuden ikke dyrt, og det kan i hvert fald betale sig i længden. Du kan finde et godt udvalg og professionel vejledning hos dkkamera.dk.