Overvågning af farlig trafik med videokamera fra dkkamera.dk

By | 20. januar 2017

Jeg og mine naboer hører til de uheldige, som bor lige op ad en relativt nyligt anlagt vej, som krydser en ældre, mindre vej – lige uden for vore vinduer, nærmest. Ud over det, at støjen fra vejen naturligvis generer os, og at vore huse muligvis har mistet en del i værdi, udgør dette nye kryds en potentiel risiko for en øget forekomst af trafikulykker. Den gamle vej ligger så uheldssvangert i forhold til den store vej, at krydset er lige for enden af en bakke med et sving – med andre ord kan den store vej godt komme som en overraskelse for den uopmærksomme bilist, som ikke kender vejens forløb, og som måske har boet i området i mange år og ikke er vant til, at der pludselig ligger en stor, og meget befærdet, omfartsvej midt i det hele. Det gælder især de gamle i området, som måske ikke kører mange kilometer til hverdag, men som er særligt udsatte da deres reflekser ikke er hvad de har været. Mange skolebørn på cykler skal også krydse vejen hver dag på vej til og fra skole og fritidsaktiviteter, hvilket jo på uheldigste vis falder sammen med myldretiden, hvor bilisterne har travlt med at komme hjem.

 

Derfor har vi naboer slået os sammen og på eget initiativ indkøbt et system til overvågning af krydset. Vi har allerede haft et par sammenstød og en enkelt bil, der røg i grøften – til alt hed uden personskade, men videooptagelserne er meget værd for politiet og for skadelidte i forbindelse med forsikringssager.

 

Vi købte vores overvågningskamera hos http://dkkamera.dk/. Her købte vi en overvågningspakke, som indeholdt alt det fornødne udstyr, vi skulle bruge til montering og installering. Min IT-kyndige nabo satte en maskine op, på hvilken filmene fra overvågningen kunne lagres, og genskabes i fald politiet skulle bruge dem. Vi slap meget billigt: Hos dkkamera.dk er priserne særdeles konkurrencedygtige, og vores kamerapakke blev leveret indenfor ganske få dage efter afgivet bestilling.